Matematik

Omvendt funktion

25. december 2012 af vinderjeg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal omskrive en ekspotentiel funktion til en omvendt funktion og håber i kan hjælpe mig med at forstå.

f(x)= 24*0,72^x 

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2012 af SuneChr

       

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2012 af Martinen (Slettet)

Ved inverse funktioner bytter rundt mellem x og y --> f(x) = y = x2  --> f-1(x) = x = y2 --> f-1(x) = √x 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er et dårligt valgt eksempel, da funktionen f(x) = x2 ikke har en omvendt funktion.

Det er også noget logisk vrøvl at skrive  f-1(x) = x = y2


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. december 2012 af Martinen (Slettet)

Så du er uenig med mig, når jeg siger at man bytter rundt mellem x og y og får f(x) =  x2  er den inverse funktion  f-1(x) = √x ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Som nævnt har selve funktionen f(x) = x2 ikke en omvendt funktion, da den ikke er injektiv. Dog har funktionens restriktion til intervallet [0;∞[ har den nævnte funktion som sin inverse.

Generelt finder man grafen for den inverse funktion til en injektiv funktion f(x) ved at spejle grafen for funktionen f(x) i linien y = x , og det er i den forstand at man kan sige, at x og y bytter roller.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. december 2012 af Martinen (Slettet)

Er godt klar over intervallet x har, men som du skrev det findes der ingen invers funktion til y=x^2.

Giver dig dog ret i at det jeg skrev før kan skabe forvirringer med f-1(x) = x = y2

Burde måske hellere have skrevet f-1(x) --> x = y


Skriv et svar til: Omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.