Matematik

Udregn a via 2 punkter (lineær)

26. december 2012 af Niclas91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal lave en lineær graf der går igennem de 2 punkter (-3,5) og (6,2). Jeg ved at man skal gøre brug af
a= y2 - y1 / x2 - x1, men når jeg indsætter værdierne 2-5/6--3 får jeg -3/9 = 0,333... hvilket ikke stemmer overens i forhold til at grafen skulle gå igennem de givne punkter. Skal man "overse" at der står "--"?

hældningen skal være -1,5. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. december 2012 af nora111 (Slettet)

- og - bliver til et plus.


Svar #2
26. december 2012 af Niclas91 (Slettet)

Doh! Jeg har selv regnet det ud, men tror jeg har indsat en vilkårlig b-værdi i min graf, som forvirrede mig. Tak! XD 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2012 af nora111 (Slettet)

der står 6--3.

og to -- der skal man ik plusse,.

med mindre de ikke står ved hinanden.

skal du så ikke bare sige 6 minus -3 `?

giver det mening ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. december 2012 af nora111 (Slettet)

så er det jo 0 .

for du siger 2-5/6--3 får du til -3/-3 = 1.

for du siger 6 minus -3. = -3.

facit er 1 . :- )

det giver mere mening end 0,33

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. december 2012 af nora111 (Slettet)

nåååå okay.

det helt iorden.

haha :D


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. december 2012 af Krabasken (Slettet)

Se skitse :-)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #7
27. december 2012 af mette48 (Slettet)

Rabab vrøvler. Du skal ikke regne med hans svar

du skriver i #0

2-5/6--3 får jeg -3/9 = 0,333 bort set fra at du mangler en parentes om .# er den første del rigtig, men så smider du bare minusset foran -3/9 væk

a=-3/9 = -0,33333 (1 til højre og 1/3 ned eller 3 til højre og 3*1/3=1 ned)


Svar #8
27. december 2012 af Niclas91 (Slettet)

Tak! Jeg har fået fat i det. Rabab's første svar var nu rigtigt nok ;). Jeg fandt ud af at jeg egentlig bare manglede mit - foran 0,333 og på den måde giver det selvfølgelig ikke nogen mening, når man tydeligt kan se at grafen bør værende aftagende... Men tak for hjælpen allesammen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. december 2012 af SuneChr

Man ved, at den lineære forskrift hedder    (*)     y = a·x + b

samt kendskabet til to sæt sammenhørende værdier for (x ; y) ,

hvorfor man kan opstille

(I)     5   =  - 3·a + b

(II)     2  =    6·a + b

Løs da ligningssystemet, (I) og (II),  og indsæt de fundne a og b i (*) .


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. december 2012 af mathon

 

                  solve(5=-3*a+b and 2=6*a+b,{a,b})


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. december 2012 af nora111 (Slettet)

haha jeg vrøvler da ik mette.

jeg havde dog 2 svar jeg var i tvivl om.

mit første var dog rigtigt.

men jeg er glad for at du fandt ud af det.

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. december 2012 af mette48 (Slettet)

2-5/6--3 får du til -3/-3 = 1.

hvis dette ikke er noget vrøvl ved jeg ikke hvad du vil kalde det

indsat i formelen fås

a = (2-5) / (6-(-3)) = -3/6+3 = -3/9 =1/3

 

allerede i #3 mangler du en parentes om -3

og man "plusser" aldrigregnetegn og fortegn, man hæver minus parentesen hvorved man ændre fortegnet inde i parentesen fra minus til pluds


Brugbart svar (1)

Svar #13
28. december 2012 af Krabasken (Slettet)

"indsat i formelen fås

a = (2-5) / (6-(-3)) = -3/6+3 = -3/9 =1/3"

Nej, Mette,  -3/9 = minus 1/3.

Man "plusser" ikke, man adderer.

Man 'ændre' ikke fortegnet,. man ændrer.

Plus staves ikke 'pluds'.

:-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. december 2012 af mette48 (Slettet)

Ja ja inden du svinger krabasken burde du læse hele indlæget ordentligt. Så havde du nok opdaget at indlæget er en komentar til  #11og #7 hvor jeg nævner nogle fejl han har laves og som han tilsyneladende ikke selv har registreret..

De to første linier er citat og derfor forsynet med anførselstegn.

Jeg ved godt at jeg ind i mellem laver nogle dumme skrivefejl, især når jeg er træt eller stresset. Jeg er ordblind og har derfor svært ved at se fejlene selv. Dette er grunden til at jeg aldrig påtager mig at hjælpe med dansk.


Skriv et svar til: Udregn a via 2 punkter (lineær)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.