Matematik

Angiv, uden brug af cas, f'(x) i hvert af følgende tilfælde

27. december 2012 af megabjorn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej vil på forhånd sige at jeg er mega mega stor matematik spasser og at jeg virkelig ikke fatter en skid :)

jeg skal lave opgave 343 i mat AB2 som lyder
Angiv, uden brug af cas, f'(x) i hvert af følgende tilfælde

f1(x)=x^6+3x^5-x+6

på forhånd tusinde tak :)


Svar #1
27. december 2012 af megabjorn (Slettet)

Jeg har fundet ud af at jeg vel først skal differantiere hvilket vil give

6x^5+15x^4-1

men hva så ? og har jeg ret ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. december 2012 af lfdahl (Slettet)

Undskyld, du har helt ret!


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2012 af mathon

     

                          ... formodentlig ikke andet              


Svar #4
27. december 2012 af megabjorn (Slettet)

var det seriøst bar det? 
et bonus spørgsmål

Hvordan differantiere jeg
brøker?

jeg har

-1/x^3+2/x^2-6x ?

igen tak og på forhånd tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. december 2012 af mathon

 

                          f(x) = (-1/x3) + (2/x2) - 6x  = -x-3 + 2x-2 - 6x


Svar #6
28. december 2012 af megabjorn (Slettet)

okay super så (1/x) bliver bar x?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. december 2012 af mathon

 

         så (1/x) bliver bare  x-1

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2013 af lulmis (Slettet)

I ligningen f1(x)=x^6+3x^5-x+6

hvad blev der så af +6??

svar#1 6x^5+15x^4-1


Skriv et svar til: Angiv, uden brug af cas, f'(x) i hvert af følgende tilfælde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.