Matematik

Eksponentielle funktioner

31. december 2012 af pingo1234 (Slettet)

Bestem den eksponentielle  funktion f(x)=bax, hvis grafen går gennem punkterne (x1,y1) og (x2,y2).

Redegør for differentiabilitet og integrabilitet af eksponentialfunktioner.

Jeg er ved at gøre eksamensspøgsmålene klar til Mat A, og da det er en del år siden jeg har haft det på B er jeg i tvivl om hvordan jeg skal gribe dette spørgsmåls 2 punkter an ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2012 af mathon

 

                             y2/y1 = aΔx

                             a = (y2/y1)1/Δx

                             b = y1 / ax1


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. december 2012 af mathon


                           ax = exln(a)

                           (ax ) ' = exln(a) • ln(a) = ln(a)•ax
hvoraf
                           ax = (1/ln(a)) • (ax ) ' = ((1/ln(a)) • ax) '

                           ∫axdx = (1/ln(a)) • ax


                           (b • ax) ' = b • ln(a)•ax = ln(a)•(b • ax)

                           ∫(b•ax)dx = b • (1/ln(a)) • ax = (b/ln(a)) • ax

           


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. december 2012 af mathon

eller skrevet
                           f(x) = bekx =

                           f '(x) = b k•(ekx ) ' = k (bekx) = k•f(x)
hvoraf
                           f(x) = (1/k) • f '(x) = ( (1/k) • f(x) ) '

                           ∫f(x)dx = (1/k) • f(x) + C

                          


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. december 2012 af mathon

korrektion af sidste linje i #2

                          ∫(b•ax)dx = b • (1/ln(a)) • ax + C = (b/ln(a)) • ax + C


Svar #5
02. januar 2013 af pingo1234 (Slettet)

Hvad kan man helt konkret bruge det til, hvis man skulle fortælle en linje eller to om det?

 


Svar #6
02. januar 2013 af pingo1234 (Slettet)

Der gælder at ∫(1/k)·ekxdx=kekx+c.

Hvordan beviser jeg dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. januar 2013 af mathon

 

         differentialkvotienten for
                                                         f(x) = bekx
         er
                                                         f '(x) = k • f(x)

         en stamfunktion til
                                                         f(x) = bekx
         er
                                                         F(x) = (1/k) • f(x) + C

 

Der gælder ikke, at ∫(1/k)·ekxdx=kekx + C

                                    ∫(1/k)·ekxdx = k-2ekx + C


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.