Matematik

Matematik B årsprøve-Hvordan?

01. januar 2013 af zyllelol (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen!

Dette er mit første indlæg herinde, så bær over med mig hvis det er dårligt formuleret eller i den forkerte sektion! ^^

Jeg skal op til Matematik B årsprøve her d. 3. januar, og vores lærer har ikke sagt en eneste ting omkring den, hvordan den foregår, hvilke slags spørgsmål man kan komme op i osv, og jeg er meget nysgerrig om hvordan det egenligt foregår, så jeg kan forberede mig selv både på det faglige, men også på det psykiske.

Så hvis der er en venlig sjæl derude der kan hjælpe mig lidt med at snakke lidt om hvordan en prøve foregår, så ville jeg være glad for det, for vores matematik lærer har sagt INTET omkring prøven til os.

 

Jeg går på 'HTX 2. år hvis det er relevant info :)

 

Hilsen Martin


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2013 af Alphatek90 (Slettet)

Du møder op i god tid til de lokaler hvor prøven forgår, og venter til cirka 30 minutter før prøven starter, så går du ind og finder et bord, nogle gange står jeres navne på bordene, ellers finder du bare selv et. Så pakker du alle dine ting ud, pånær lommeregner, tjekker hurtigt at du har alt hvad du skal bruge af papir osv. Du slukker din telefon, og aflevere den til lærerne hvis de spørger efter dem.

Eksamens ansvarlig gennemgår herefter en tale om hvordan prøven forløber, hvornår du må forlade lokalet, hvad du gør hvis du skal på toilettet, osv. Herefter bliver et sæt af papire udleveret med opgaverne på, du venter med at kigge på det, til du har fået af vide at i er startet. Herefter vender du papiret, der står i toppen en lille tekst om hvordan opgavens point bliver givet osv, har aldrig selv gidet læse dem.

 

Afhængig af hvilken type prøve, antager det er fire timers skriftlig, vil du have en time uden hjælpemidler, hvor du skal løse første del af opgave sættet, UDEN lommeregner og computer. Efter en time går de rundt og samler disse opgaver ind. Det er ofte opgaver med lette svar, f.eks. diskriminanter d = 16,25,36 .. som du hurtigt kan regne i hoved. Dette er første del af prøven, hvis du bliver færdig med første del hurtigt, så tjek den igennem et par gange, og hvis du stadig har tid, inden den første time er udløbet, så begynder du bare på del to, som er resten af hæftet.

 

Når de har indsamlet første prøve del, må du gerne bruge lommeregner (evt. computer) og begynder derefter anden del af opgaven, som er lidt mere indviklet, men her må du også bruge hjælpe midler jo! Så har du tre timer til at lave opgaverne, husk lige at kigge alle opgaverne igennem inden du går igang, og start altid med at afgøre hvilken type opgave, og hvilken type fremgangs metode du skal bruge.

Håber det hjalp!


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. januar 2013 af Alphatek90 (Slettet)

Tillæg:

Vedr. opgave læsning, når du får en opgave må du aldrig tænke wow det her, fatter jeg intet af. Det er en naturlig tanke når du er stresset. Start altid med at læse opgaven, evt. lige makere de tal og informationer du får givet, som regel får du aldrig noget af vide du ikke skal bruge. Vuder hvilken type opgave du har fået, handler det om side længder og vinkler? Handler det om udviklning fra år 2000... til år... Handler det om en funktion og nogle rødder... afgør hvilken type opgave, og hvordan man løser den slags.

Eksempel:

Hvis der står noget om sidelænger og vinkler, så har du nok en trigonometri opgave og så starter man altid med at tegne figuren som opgaven beskriver, sætter sine kendte længder og vinkler ind, vudere om man kan finde nogle af de resterende evt. ved vinkelsum, og derefter så kan du finde alle de ting du skal finde ud fra tegningen (*) Beregninger, ikke ud fra at måle på tegningen! ;)


Svar #3
01. januar 2013 af zyllelol (Slettet)

Tak for svaret! :)


Skriv et svar til: Matematik B årsprøve-Hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.