Fysik

Hvad er effekt??

02. januar 2013 af quidoness (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Nogen der kan forklare mig kort og præcist hvad effekt er i forbindelse med fysik??


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2013 af Martinen (Slettet)

Effekt er den energi, altså Joule, der omsættes i et givent tidsrum, og angives i Watt, eller hestekræfter.

P=E/t


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. januar 2013 af NejTilSvampe

Effekt = energi per tid.


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. januar 2013 af 8520 (Slettet)

Effektformlen heder P=U*I  => (W) eller P = E/t her er (E) = energi altså Joul og (t) = tid

Og du kan se det på den her måde:

Har du en stor og en lille mortor der sidder på f.eks. En kran så er effekten musklerne i motoren dvs. Hvis en stor motor på f.eks. 10000 W skal løfte en 1 tons tung kasse, så tager den lad os sige 15 sek. for at hejse den op i den højde den nu skal have, men hvis du nu kun har en lille motor på 1000 W, så kan den godt løfte den samme kasse, men tager i stedet for længere tid lad os sige 120 sek. :) 

 

Håber det hjalp :)


Skriv et svar til: Hvad er effekt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.