Matematik
Fourier transform af funktion (Dirac)
Hej alle
Jeg har følgende funktion f(t)=½δ(t-2)+2δ(t)-½(t+2) hvor δ(t) er Diracs delta funktion. Jeg skal bestemme fourier transformationen af dette.
Det jeg gør er at dele funktionen op i tre (er det ikke superpositionsprincippet?).
Så har jeg :
f(t)=½δ(t-2) // f(2)=½δ(2-2)
f(t)=2δ(t) // f(0)=½δ(0)
f(t)=-½δ(t+2) // f(-2)=½δ(-2+2)
f(2)=(1/√2π)*½*e-iw2∫-∞∞δ(2-2)dt= (1/√2π)½e-iw2
f(0)=(1/√2π)*2*e-iw0∫-∞∞δ(0)dt= (1/√2π)2e-iw0 = (1/√2π)2
f(-2)=(1/√2π)*-½*e-iw-2∫-∞∞δ(-2+2)dt= (1/√2π)-½eiw2
Samlet set får jeg (1/√2π)(½e-iw2-½eiw2+2)
Giver det mening? En anden studiekammerat får +½ ved begge to, altså (½e-iw2+½eiw2+2)
På forhånd tak
Mvh
Sonny
Svar #1
03. januar 2013 af peter lind
F(ω) = a∫f(t)e-iωtdt = a∫ (½δ(t-2)+2δ(t)-½δ(t+2))e-iωt dt = a*∫½δ(t-2)e-iωt dt+a∫2δ(t)e-iωt dt-½a∫δ(t+2)e-iωt dt = ae-i2ω +2a*e-iω*0 -½aei2ω
a står for faktoren foran integraltegnet ved fourieranalysen. Den er forskellig for hvilken lærebog, man har fat i
Svar #2
03. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)
Din notation er noget vrøvl. Det ville være mere på sin plads at se på de tre bidrag som tre distributioner f1(t), f2(t), f3(t). Du kan læse om Diracs delta her http://en.wikipedia.org/wiki/Dirac_delta_function
Skriv et svar til: Fourier transform af funktion (Dirac)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
