Matematik

Lineære funktioner og f(x)

05. januar 2013 af emmanorinder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)!

I min aflevering er der en opgave, jeg ikke kan løse.

Grafen for en lineær funktion


f (x)= ax+b


går gennem de to punkter P(3,12) og Q(8,27) .


a) Bestem en forskrift for f .
b) Bestem f (10) , og løs ligningen f (x)=18 .

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2013 af JonasMcc (Slettet)

a) Benyt formlen 

Siden funktionen er lineær skal du bestemme forskriften på formen y = ax+b. 

a = (y2 - y1)/(x2 - x1) = (27-12)/(8-3)

b = y1 - ax1

b) for at beregne f(10) indsætter du blot 10 i den forskrift du har bestemt i a. For at løse f(x) = 18. Sætter du forskriften ligmed 18 og løser med hensyn til x. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2013 af nielsenHTX

a) de 2 punkter giver de 2 ligninger (ved indsættelse i f(x))

a*3+b=12 og a*8+b=27

du skal så finde a og b

(hint træk den ene fra den anden, det giver en ligning med en ubekendt)

alternativt er der færdige formeler for både a og b i din bog.

b)

f(10) betyder du skal indsætte x=10 i din forskrift, her er forskriften fra a)

f(x)=18 er ligningen a*x+b=18 med a og b fra a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2013 af hbhans (Slettet)

a)     y - 12 = (27-12)/(8-3)*(x-3)

        y - 12 = 3(x-3)

b)    y - 12 = 3(10 - 3) , find y

       18 - 12 = 3(x - 3), find x


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2018 af emil858f (Slettet)

en der har lavet den fuldt ud


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2020 af ayse04008210

Jeg har en matematik aflevering, håber i vil hjælpe!!!

Vedhæftet fil:MA Aflevering U5 (3).docx

Skriv et svar til: Lineære funktioner og f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.