Matematik

reducer udtrykket

06. januar 2013 af mrcool10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan ikke finde ud af at reducer udtrykket 

 

 (4x - 3)2 - (3x + 2)2 - 7x(x - 1)

jeg har gjort det sådan: 

(8x-6)-(6x+4)-(7x+7)

= -5x +5 

- er det rigtigt det jeg har gjort?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2013 af peter lind

7x(x-1) = 7x2-7x


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Du har kun ganget med 7 i den sidste parentes ikke med 7x


Svar #3
06. januar 2013 af mrcool10 (Slettet)

er min regnestykke forkert? 


Svar #4
06. januar 2013 af mrcool10 (Slettet)

En der kan løse opgaven og komme med en forklaring på hvordan det gribes an? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Måske er der tale om en skrivefejl i det du skrev. Derfor vil jeg bede dig skrive opgaven igen. Så vil jeg gerne svare dig når jeg er helt sikker på hvordan opgaven lyder.


Svar #6
06. januar 2013 af mrcool10 (Slettet)

 

Det handler om opgave 176 fra AB1 bogen, problemet er at jeg ikke kan huske reglerne 100% for hvordan man skal reducer udtrykkene. Jeg skal sende opgaven om halvanden time.. :)

176. Reducer udtrykkene

1) (4x - 3)2 - (3x + 2)2 - 7x(x - 1)
2) (x - 2)2 + (x + 3)(x - 3)
3) 3(x + 2)2 - 2(x - 1)(x + 1)
4) (3x + 2)2 - (4x + 5)(4x - 5) + 7x2
5) 2(x - 4)(x + 4) - 3(x - 1)2 + 7x(x + 2)
6) (x + 1)2 + 2(x - 1)2
7) (3x - 4)2 - (3x + 2)(3x - 2) + 3(4x + 3)
8) (4x - 5)2 + (x + 1)2

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2013 af mette48 (Slettet)

(4x - 3)2 - (3x + 2)2 - 7x(x - 1), skal det være

(4x - 3)2 - (3x + 2)2 - 7x(x - 1) eller

(4x - 3)*2 - (3x + 2)*2 - 7x(x - 1) ?

betyder et 2tal efter en parentes i anden (2tal oppe for oven)?


Svar #8
06. januar 2013 af mrcool10 (Slettet)

undskyld, jeg har ikke lige set efter men det er med 2tal oppe for oven (4x - 3)2 - (3x + 2)2 - 7x(x - 1)

- NU har jeg lige rettet opgaven :-)

176. Reducer udtrykkene

1) (4x - 3)2 - (3x + 2)2 - 7x(x - 1)
2) (x - 2)2 + (x + 3)(x - 3)
3) 3(x + 2)2 - 2(x - 1)(x + 1)
4) (3x + 2)2 - (4x + 5)(4x - 5) + 7x2
5) 2(x - 4)(x + 4) - 3(x - 1)2 + 7x(x + 2)
6) (x + 1)2 + 2(x - 1)2
7) (3x - 4)2 - (3x + 2)(3x - 2) + 3(4x + 3)
8) (4x - 5)2 + (x + 1)2


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Det er jo en helt anden sag.

1)

(4x - 3)2                -       (3x + 2)2              -     7x(x - 1)   =                 + og - skiller man starter med at gange

(4x-3)(4x-3)        -      (3x+2)(3x+2)    -       7x(x-1)    =                 ganger hvert led i 1.parentes med hvert led i 2.parentes

(16x2-12x-12x+9)   -  (9x2+6x+6x+4)  -     (7x2-7x)  =              parenteserne hæves

16x2-12x-12x+9        -  9x2-6x-6x-4              - 7x2+7x =      der tælles sammen

0x2-29x+5 =-29x+5

man kan bruge kvadratsætningerne i stedet for at gange parentes med parentes.

2)

(x - 2)2 + (x + 3)(x - 3) =

(x2-4x+22) + (x2-32) =

x2-4x+4     + x2-9 = 2x2-4x-5


Skriv et svar til: reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.