Matematik

spørgsmål til udtale af tal

06. januar 2013 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: B-niveau

1893660

 

38542,242

 

456665

 

161370

 

 

412200

 

 

124952


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2013 af SuneChr

1 893 660        en million otte hundrede og tre og halvfems tusind seks hundrede og treds

38 542,242      otte og tredive tusind fem hundrede og to og fyrre komma to fire to

456 665            fire hundrede og seks og halvtreds tusind seks hundrede og fem og treds

161 370            et hundrede og en og treds tusind tre hundrede og halvfjerds
 
412 200            fire hundrede og tolv tusind to hundrede
 

124 952            et hundrede og fire og tyve tusind ni hundrede og to og halvtreds


Svar #2
06. januar 2013 af louisehanseen (Slettet)

NONSPECIFICATA tusidne tak for hjælpen en virkelig brugbar hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk dog, at tallet 60 hedder tres på dansk, ikke treds. Ordet tres er en forkortelse af tresindstyve, dvs tre-sinde-tyve, der er ældre dansk for "tre gange tyve"

50 = halvtreds = halvtredje-sinde-tyve, forkortet halvtreds = 21/2 · 20

60 = tres = tre-sinde-tyve, forkortet tres = 3 · 20

70 = halvfjerds = halvfjerde-sinde-tyve = 31/2 · 20

80 = firs = fire-sinde-tyve = 4 · 20

90 = halvfems = halvfemte-sinde-tyve = 41/2 · 20

Derimod ken det nævnes, at den længere betegnelse for 40 = fyrre, nemlig fyrretyve, betyder fire tiere. Fyrretyve bruges især ved dannelsen af ordinaltallet fyrretyvende.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2019 af Patricia9 (Slettet)

Hej er der nogen som kan hjælpe mig med den her 7 milliarder seks hundrede og halvtreds tusind fem hundrede tre og tyve

Skriv et svar til: spørgsmål til udtale af tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.