Eksamensforberedelse

Erfaringer med 3.g eksaminer

06. januar 2013 af Audrey (Slettet)

Kære alle studenter og andre, som falder på dette spørgsmål.

Jeg er en 18-årig pige, der i øjeblikket går i 3.g. 

Som så mange andre her på siden skal jeg søge ind på medicin til sommer.  

Af hvad der kan konstateres ud fra årskarakterene har jeg nok en god mulighed for at blive optaget, men problemet omhandler ikke dette, eller jo en smule.

Sagen er det at jeg helst vil ind på KU, hvilket vil være det bedste for mig selv og for min familie, som er igennem en meget psykisk hård periode... nok om det.

Jeg vil meget gerne høre jeres erfaringer med eksaminer i 3.g, da jeg er rigtig bange for at dumme mig og dermed trække mig ned i snit. Jeg har desværre snart ikke nogle negle tilbage på fingrene af at tænke på, hvordan det mon vil gå. 

Jeg ved godt der er et godt stykke tid endnu til læseferien, men jeg vil meget gerne høre, hvordan det gik med jer? Klarede i jer bedre til eksameinerne? Eller var jeres karaktere ikke nær så gode som årskarakterne? 

 

På forhånd tak for forhåbbentlig en lindring for sjælen :D

 

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
11. januar 2013 af CH253

Jeg tror det bedste du kan gøre er at (prøve at) slappe lidt af omkring det. Lad være med at tænke så meget på hvad der skal komme ud af det, men tag en eksamen ad gangen. Hvis dine årskarakterer afspejler at du har niveauet, så er der jo en grund til det! :)
Selvfølgelig skal du forberede dig godt, men det gælder også om at slappe lidt af, og ikke gøre det til et spørgsmål om liv og død. Så risikere du nemlig at gå død inden du bliver færdig (taler af erfaring), og så går det kun ned ad bakke. Så det bedste råd jeg kan give dig er nok at du skal stole på du kan det her! Personligt fik jeg bedre karakterer til eksamen end i årskarakter... Der er sgu noget om det de "voksne" siger når de påstår at eksamen er en fest for de velforberedte... En fest er måske så meget sagt, men hvis du er godt forberedt og har været med i timerne, så lur mig om du ikke kommer til at have et mere afslappet forhold til eksamener når du først kommer i gang.
Hvis du har svært ved at lægge tankerne om hvad der kan gå galt og generelt tanker om eksamen væk, så kan jeg varmt anbefale meditation eller evt. yoga. For nogle lyder det som noget pjat, men min erfaring er altså at det virker, når man først lige har fået det lært :)

Held og lykke med det!


Svar #2
11. januar 2013 af Audrey (Slettet)

Mange tak for dit beroligende svar! 
Jeg håber ekstremt meget på at blive optaget på medicin, så hvis det eksempelvis pludselig bliver 4 i SRP, så ryger sku snittet et godt stykke ned, og jeg regner ikke med at få 12 i alle eksaminerne. Jeg tænker også meget over terminprøvernes indflydelse på årskarakterne. Jeg får fx. 12 i skrf. dansk normalt, men til prøver får jeg ikke mere end 7, for jeg arbejder rigtig meget på opgaven normalt. 

Jeg har prøvet en enkel gang med meditation, men læreren var ikke så god, så jeg tror jeg vil overveje yoga :D. Har nemlig også altid haft lyst til det. 

Men endnu engang tak for, at du tog dig tid til at besvare mit indlæg! Jeg håber også min eksamensresultater bliver bedre end årskarakterne eller bare ikke er alt for lave, for det er jo trods alt 10,9/10,5 eller måske højere det kræver på ku medicin. :(

Kærlige hilsner 

Pigen der regner sit mulige snit ud 90 gange om ugen.


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. januar 2013 af HHessel (Slettet)

Hej Audrey

Der findes masser af hjælp at hente til studerende i din situation. Din formulering "jeg er rigtig bange for at dumme mig og dermed trække mig ned i snit" hører jeg ofte.

Jeg selv coacher og rådgiver ofte studerende (gymnasie og uni.stud.) i eksamenstræning og studie teknik. Og jeg møder mange som fokuserer på det de frygter. Så at du allerede har prøvet meditation lyder godt. Det kan jeg kun varmt anbefale at fortsætte med.

Når vi fokuserer på hvad vi frygter ("bange for at dumme mig") tænker vi for småt og negativt. Man kommer til at tænke på fejl frem for løsninger. Og det påvirker selvtilliden.

Begynd at meditere igen (eller yoga) og få ro i kroppen. Tænk positivt om dig selv og dine talenter/evner. Find alt hvad der støtter dig og gør dig dygtig.

Tag evt. et kig på http://high-hopes.dk/ og få lidt inspiration til dine udfordringer. Læs bl.a. det blog indlæg der hedder "det er sundt at fejle" (http://high-hopes.dk/det-er-sundt-at-fejle/).

 

De bedste hilsner

/Henrik


Svar #4
24. februar 2013 af Audrey (Slettet)

Hej Henrik

Det var mærkeligt, jeg ikke opdagede dit svar!

Mange tak for dit beroligende svar :) !! Det er en måned siden nu, kan jeg se!

Jeg beregner fortsat mit snit ud hver dag afhængig af min selvtillid. Jeg rykker op og ned på dem og forsøger at se hvor langt ned jeg kan komme og stadig i det mindste blive optaget på Syddansk med 10,0 i adgangssnit. 

Det sidste nye er, at jeg går ind på Eksamensdatabasen.dk for at se om min SRP karakter er blevet skrevet ind!!
Det er frygteligt at sidde og vente på den!!!! Bliver det 7 eller derunder, skal jeg nok ikke være så sikker med at blive optaget. Bliver det over 7, ser det meget lyst ud! 

Nogle gange er jeg fuld af selvtillid, og andre gange efter skole er jeg helt nede. Det er mest fordi, jeg ikke ved hvad jeg gør, hvis ikke jeg bliver optaget. Jeg har endda besluttet at pendle frem til Syddansk hver dag hele 6 år kun fordi, jeg vil medicin så meget. Jeg vil selvfølgelig helst KU, men snittet er åndsvagt højt, så et enkelt 4-tal i et fag som historie, der tæller dobbelt, kan forhindre optagelse- helt ærlig 10,9!!!? og 10,5 standby!!! - Jeg har læst så meget på ug.dk, at jeg nærmest kan kalde mig selv for studievejleder - (vejleder egentlig også mange jeg kender)

Puuuha, der fik jeg lige det hele ud. Måske skulle jeg føre dagbog eller noget lignende! :P

Med hensyn til Yoga, så har jeg desværre bare ikke så meget overskud, selvom jeg gerne vil prøve igen - Jeg har et arbejde, også er der skolen. Derudover er jeg en stræber, så jeg sidder og bruger ekstra lang tid på lektierne. Også træner jeg hver lørdag, hvis jeg får taget mig sammen.

Hilsen Audrey

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2013 af HHessel (Slettet)

Hej Audrey

Det var godt at mit svar kunne berolige dig . :)

Det lyder som om du har nok at se til med din indsats for at komme ind på medicin studiet. Jeg krydser alt hvad jeg kan og ønsker dig held og lykke.

Jeg forstår godt du ikke kan afse mere tid til yoga eller lign. Men du kan evt. prøve en lille smart teknik jeg hørte om, da jeg sidste år coachede en ung gut på 23. Han læser til daglig på universitetet i Aalborg og har gang i ufattelig mange spændende ting. Job, kæreste, sport, studie, venner, you-name-it...!

Frederik fortalte mig, at han hver aften (15 minutter før han falder i søvn) tænker dagen igennem. Hvad gik godt, hvad fortjener han at rose sig selv for, hvad udrettede han, hvad var dagens succes osv.

Hele fidus'en er, at han slutter dagen af med en positiv tanke om sig selv. Når man ikke har tid til mediation, yoga eller flere aktiviteter, kan det være en god måde at få lidt tanke-ro og natte søvn på.

Frederik er den mest "high performende" unge jeg nogensinde har snakket med og jeg kan klart anbefale dig den lille teknik. Den er jo gratis og koster dig alligevel ikke mere tid i en tætpakket dag. :)

 

De bedste hilsner

Henrik


Svar #6
25. februar 2013 af Audrey (Slettet)

Hej igen :D

Frederiks metode virker egentlig meget interessant og god! Jeg er sikker på, at jeg vil give det et forsøg. 
Så er det bare om at finde positive ting ved dagen. 
Lærerne har også en betydelig stor indflydelse. Hvis der bliver svaret NEJ til ens besvarelse af et spørgsmål, kan det pludselig ødelægge hele skoledagen. Andre gange kan et lille smil fra læreren redde hele UGEN! - Ved godt jeg virker fuldstændig gak gak i hovedet, men har simpelthen sat mig for meget ind i skolelivet....

Jeg glæder mig vildt meget til at komme væk fra alle de humørsvingninger, som sådan en som mig kan få på gymnasiet. 

Mange tusind tusind tak for dine svar Henrik! Det er rart at vide, at det ikke er en helt så unormal situation, jeg befinder mig i.

Venlige hilsner

Audrey :)


Skriv et svar til: Erfaringer med 3.g eksaminer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.