Matematik

trigonometri

06. januar 2013 af xbbyboyx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa derude

I trekant ABC er D skæringspunktet mellem vinkelhalveringslinjen for vinkel B og siden
AC. Det oplyses, at ∠A = 70° og AB = BD = 5 .

først skal jeg regne vinkel ADB hvilken jeg fik til 70 grader og derefter har jeg bestemt side AD til at være 3,4

Men nu skal jeg bestemme BC og er lidt i tvivl om hvordan jeg skal gøre dette.

der er et billede med en skitse

på forhånd tak ! :)

Vedhæftet fil: 20130106_180311.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2013 af AMelev

Trekant ABD er jo ligebenet, så du vidste på forhånd at vinkel ADB = vinkel A = 70º. Så kan du også bestemme vinkel ABD.

Og så har du stadig oplysningen om, at BD er vinkelhalveringslinje, så .....

Vinkel BDC (og dermed også vinkel C) kan du beregne vha. vinkelsum.

Så ligger banen kridtet op til sinusrelationen.


Svar #2
07. januar 2013 af xbbyboyx (Slettet)

Føler mig virkelig snot dum, den burde jeg have set ! men Tusinde tak for det, problem solved ! :)


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.