Fysik

Luftens densitet

07. januar 2013 af 787 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

ER der en bestemt formel for luftens densitet, og hvad er den ???

 

tak på forhånd :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du kan læse mere om udtryk for densiteten af luft her

http://en.wikipedia.org/wiki/Air_density

Densiteten af luft afhænger bl.a. af tryk, temperatur, luftfugtighed.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2013 af mortenklareskov (Slettet)

Densitet af fugtig luft

ρ=m/V=0,0034837*p/T-0,0013169* pd/T

m= masse

V= Volume

p=total tryk partieltryk

pd=Φ*pdm

pdm= mættet damphedstryk

φ= relativ luftfugtighed ved forskellig temperatur

T= temperatur

Konstant=0,0034837

Konstant=-0,001369

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. januar 2013 af mathon

ER der en bestemt formel for densiteten d af tør atmosfærisk luft?

 

                                M • p     M     p        (0,0288 kg/mol)              p                                                     p
                   d =        ------ =   --- • --- =  ---------------------------- •  ---  =  3,46512·10-3 kg·K/(Pa·m3) • ---
                                R • T      R    T    8,31451 Pa•m3/(mol•K)      T                                                     T


Skriv et svar til: Luftens densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.