Matematik

Sinusrelationerne til stumpe vinkler

08. januar 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Jeg sidder her og skal lave en matematik rapport og min gruppe og jeg sidder fast ved en opgave.

Vi skal lave et bevis for Sinusrelationerne til stumpe vinkler.  Jeg har vedhæftet en fil med opgaven.

Vi har virkeig brug for noget hjælp :(



Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: MR.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2013 af mathon

 

      2T = hc•c = b•sin(V)•c = b•sin(180º-A)•c = b•sin(A)•c = bc•sin(A)


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2013 af AMelev

Betragt de to retvinklede trekanter CDA og CDB på tegningen. Benyt sinus-reglerne for retvinklede trekanter til at bestemme h i dem begge.

udnyt, at de to udtryk for h må være ens.

Udtryk v ved A og benyt den sammenhæng, der så er mellem deres sin-værdier (som I lige har vist i 1. del af opgaven)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. januar 2013 af mathon

hvoraf
                     hc = b•sin(A)       også når hc falder uden for trekanten


Svar #4
08. januar 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet)

Tusind tak for hjælpen alle sammen, det hjalp :)


Skriv et svar til: Sinusrelationerne til stumpe vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.