Samfundsfag

Hjælp til teori?

08. januar 2013 af Wihi (Slettet)

Hvilke teorier kan jeg bruge til denne her påstand: Holdninger til indvandrer er afhænger af alderen. 

Hvordan skal jeg forklare hvorfor ældre har en "stærkere" holdning til indvandrer. HJÆLP !! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Yngre mennesker er i dag vokset op sammen med indvandrere og globalisering. Det er mange ældre mennesker bestemt ikke. De er vokset op i Morten Korch samfund. Så yngre vil nok ikke have lige så stærke følelser over for noget de er vant til. Mennesker frygter det de ikke kender.

Mange indvandrere kom til DK i 60'erne, da der manglede arbejdskraft, men så i 80'erne kom der stor arbejdsløshed, og holdningen ændrede sig negativt. Derfor vil jeg tro at folk som var unge i 80'erne ikke ser positivt på indvandring. - "De kommer og nasser på "vores" hårdt tilkæmpede velfærd og tager "vores" arbejde.

Desuden medførte nederlaget i 1864 at der kom en "hvad udadtil tabes skal indadtil vindes"-mentalitet. Altså det lille fattige land som nu kigger indad og beskytter sig mod de "farlige" udefra.

Socialismens mantra er at alle mennesker står sammen og hjælper alle kollektivt. Jo ældre folk bliver jo flere stemmer konservativt og DF til folketingsvalg. Så prøv at se på stemmefordeling.

 Du kan kigge på teorier om høj- og lavkonjuktur, arbejdsløshed, socialisme, men nok allermest relevant teorier fra psykologi - f.eks. Daniel Stern's RIG'er.

 


Skriv et svar til: Hjælp til teori?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.