Matematik

Besparelse i procent?

08. januar 2013 af Johnny8080 (Slettet)

Hey allesammen! Har lige et lyn spørgsmål til jer.  Der er tilbud på slik. To pakker koster 25 kr. man sparer 10 kr.  Det vil sige at to poser kostede før 35 kr. Men hvor meget er besparelsen så ca.? Svar i procent?                                           Håber I vil hjælpe mig på forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2013 af AMelev

Når du skal beregne procentvis stigning/fald skal du altid tænke FØR og EFTER

Stigningen/fald i procent beregnes altid i forhold til Før, så procentvise stigning/fald = stigning/fald/FØR
- resultatet skal så omregnes til %.


Svar #2
08. januar 2013 af Johnny8080 (Slettet)

Det gjorde mig bare endnu forvirret kunne du prøve at komme med et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2013 af AMelev

Hvis prisen uden fortjeneste er 30 kr og prisen med fortjeneste er 45 kr, så er stigningen i pris 15 kr. og FØR er 30 kr.

Procentvis fortjeneste er 15 kr/ 30 kr. = 0.5 = 50%

 

Prisen for en vare falder fra 20 kr til 15 kr

Faldet er 5 kr. FØR = 20 kr

Procentvis fald = 5 kr/20 kr. = 0.25 = 25%

 


Svar #4
09. januar 2013 af Johnny8080 (Slettet)

Okay tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Besparelse i procent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.