Fysik

Multiple choice - (Forslag på svar?)

09. januar 2013 af RARO (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg var oppe til fysik eksamen for nogen dage siden, hvor 4 ud af 6 opgaver var multiple choice. Svar omkring min eksamen, får jeg først sidst på måneden, men kan næsten ikke vente.
Har ingen ide om hvordan det er gået, så det kunne være fedt, hvis der evt. var nogen som havde lyst til, at skrive hvad de mener svaret ku' være på de forskellige spg.

Så jeg kan prøve at sammenligne dem med det jeg selv har svaret.

Opgaverne kræver ingen forklaringer og hvert spørgsmål har kun 1 enkelt svar.

 

Opgave 1
Et testmissil flyver med konstant vandret hastighed af størrelse 850 km i timen. Til tiden t = 0 smider den en tom brændstoftank. Tanken falder til jorden i løbet af 10 sekunder

A) Hvor lander tanken i forhold til missilets position?

1. Det sted som missilet overflyver til t = 0
2. Det sted som missilet overflyver til t = 10s
3. Midt imellem de positioner, der overflyves til t = 0 og t = 10s.

Betragt nu den samme situation som i forgående spørgsmål, bortset fra at missilet nu bevæger sig henover månen, hvor der ikke er luft. Selve forbrændingen forgår ved hjælp af en blanding af ilt og brændstof.

B) Hvor lander tanken?

1. Det sted som missilet overflyver til t = 0
2. Det sted som missilet overflyver til t = 10s
3. Midt imellem de positioner, der overflyves til t = 0 og t = 10s.

Opgave 2
I en bestemt centrifuge kan centrifugeflasker placeres rundt langs en ring. Når centrifugen opererer med sin maksimale rotationshastighed på 12x103 omdrejninger per min. Udfører flaskerne en cirkelbevægelse med radius på 20 cm. En enkelt flaske, der med indhold har massen 0,045 kg, placeres nu i centrifugen.

A) Ved maksimal rotationshastighed, hvad er da til et givet tidspunkt størrelsen af den kraft, med hvilken flasken påvirker ringen, der fastholder den i cirkelbevægelsen?

1. 3.6 x 102 N
2. 1.4 x 104 N
3. 3.2 x 104 N
4. 1.3 x 106 N
5. 1.4 x 106 N
6. 5.1 x 108 N

B) Hvad er retningen af kraften, som flasken påvirker ringen med til dette tidspunkt?

1. Kraften peger fra det sted flasken er fastgjort og udad, modsat retningen til centrum for cirkelbevægelsen.
2. Kraften peger fra det sted flasken er fastgjort og indad mod centrum for cirkelbevægelsen.
3. Kraften peger vinkelret på cirkelbevægelsen plan i retningen givet ved højrehåndsreglen.
4. Kraften peger i samme retning som hastigheden af flaskens masse midtpunkt.

C) Hvis en flaske nummer to identisk med den første flaske, nu indsættes i centrifugen i en position langs ringen, som er diametralt modsat den første flaske, hvad er de størrelsen af den totale kraft som de to tilsammen udfører på ringen.

1. De to krafter summerer op til en kraft med den dobbelte størrelse.
2. Fra pythagoras’ sætning fås størrelsen af den samlede kraft er kvadratroden af 2 gange kraften fra en flaske
3. Størrelsen af den samlede kraft er den samme som for en flaske alene.
4. De to krafter går ud med hinanden, dvs. Den samlede kraft er nul.

Opgave 3
En skøjteløber har et inertimoment om sin længdeakse på I1 = 1.5 kgm2 når armene holdes tæt på kroppen, og I2 = 1.6 kgm2 når armene strækkes vandret ud fra kroppen. I situation 1 roterer skøjteløberen om sin lodrette længdeakse med armene tæt på kroppen og med en vinkelhastighed w1 = 2.0 s-1. På et tidspunkt strækkes armene ud og skøjteløberen ender i situation 2. Vi lader E1 og E2 betegne rotationsenergien i situation 1 og 2.

A) Hvilket af de følgende udsagn er korrekt?

1. E2 = 0.88 E1
2. E= 0.94 E1
3. E2 = E1
4. E2 = 1.07 E2
5. E2 = 1.14 E2

Opgave 4
På et langt tykt reb bindes en lille sløjfe med et lille stykke farvet bånd. Rebet holdes udstrakt, og der igangsættes en harmonisk bølge fra den ene ende af rebet, som derefter bevæger sig langs rebet. Et kamera er sat til at følge sløjfens bevægelse mens bølgen passerer, for at måle dens hastighed. Sløjfen sidder fast på rebet uden at glide langs det, så dets bevægelse følger kun svingningerne vinkelret på rebet.

A) Hver er den maksimale fart af sløjfen, som vil blive målt i eksperiment?

1. √(F/μ), hvor F er spændingen i rebet og μ er massen per længde.
2. λ/T, hvor λ er bølgelængden og T er perioden af bølgen.
3. A/T, hvor A er amplituden af bølgen og T er perioden af bølgen.
4. Aw, hvor A er amplituden og w er bølgens vinkelfrekvens.

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. januar 2013 af Singlefyren (Slettet)

1A:    2 - hvis der ses bort fra luftmodstand. Ellers 3, men ordet 'midt' i 3 er ikke veltænkt.

1B:    2

2A:    2

2B:    1

2C:    1 eller 4, formentlig 4

3A:    formentlig 3

4A:    formentlig 4

 

 

 


Skriv et svar til: Multiple choice - (Forslag på svar?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.