Matematik

Bestem en ligning for tangenten

09. januar 2013 af Simsim2013 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(½,f(½)).
Den givende funktion er følgende:
f(x)½ * x^4-x^2+ ½

Når jeg differentere funktionen få jeg: 2x^3-2x

For at bestemme en ligning, skal jeg vel bare sætte ½ i x's plads og derefter differentiere ikke?

dvs. f(½)= ½*(½)^4-(½)^2+½
ifølge lommeregneren giver dette udtryk 0. Kan det passe?

dx(½*(½)^4-(½)^2+½,x) = 0

 

Når jeg sætter ½ i den ikke differenteret udtryk få jeg også 0. Ved ikke om jeg indtaster noget forkert ?

Jeg ved at jeg skal bruge denne formel: y=ax+b

Men kan simpelhen ikke komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2013 af mathon

                 f(1/2) = (9/32)

                 f '(1/2) = -(3/4)
 

tangentligning:

                               y = f '(1/2) • (x-(1/2)) + f(1/2)


Svar #2
09. januar 2013 af Simsim2013 (Slettet)

Hvad skal jeg så nu?

Så jeg skal ikke bruge y=a+b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2013 af mathon

så bliver det

                 y = f '(1/2))•x + b      gennem (1/2) ; f(1/2))


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.