Matematik

massefylde

10. januar 2013 af bagger12345 (Slettet)

Kan i hjælpe mig?

Opgaven lyder således:

En udskåret metalplade vejer ca. 6.5 kg. Pladens længde er 2 m, bredden er 60 cm og tykkelsen 0.2 cm. Hvad kan den være lavet af.

Der er en kolonne ved siden af, med massefylde.

Men hvordan er det jeg skal regne det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn pladens rumfang V. Pladen har form som en tynd kasse. Pladens massefylde ρ kan så beregnes som

ρ = m / V

hvor m er pladens masse.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2013 af JG0005 (Slettet)

Du skal først finde rumfanget af pladen. Derefter finder du massefylden ved at sige: massefylde= masse/rumfang..

Du skal derefter finde ud af hvilket metal har den samme massefylde som pladen.. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Rumfang 2 m *60 cm *0,2 cm eller 200*60*0,2 cm3 = 2400 cm3 = 0,0024 m3

massefylde= masse/rumfang = 6,5/0,0024 kg/m3 = 2708,3 kg/m3


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Da dette er en matematikopgave kan massefylden være opgivet i de gamle enhedder

mf = 2,7 g/cm3 =2,7 kg/dm3 =2,7 kg/l =2,7 t/m3


Svar #5
10. januar 2013 af bagger12345 (Slettet)

Tak for hjælpen :)

 


Skriv et svar til: massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.