Matematik

Ensvinklket trekanter

10. januar 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej 

Jeg har prøvet at løse denne opgave (se vedhæftet fil)

opgaven:

AC = 16, DF= 24,  EF= 18

jeg skal finde BC.

Jeg har først startet med at finde forstørrelsesfaktoren = 24/16 = 1,5.

derefter divideret jeg EF 18 med forstørrelsesfaktoren. = 18/ 1,5 = 12

Men i facitlisten står der, at resultatet giver 27, skal man så gange eller divider 18 med forstørrelsesfaktoren?

 

på forhånd tak.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2013 af peter lind

Ja. Har du ikke blandet nogle af størrelserne sammen ? Hvis du i stedet ganger med 1,5 får du de 27.


Svar #2
10. januar 2013 af hansen1921 (Slettet)

men er det ikke sår, at når man går fra den store trekant til den lille skal man divider og omvendt


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det virker noget forvirrende, for trekant ABC er den mindre trekant, og det er siden BC i den mindre trekant, der skal bestemmes. Hvis siden BC er ensliggende med siden EF, skal man dividere |EF| med 1,5. Er opgaven formuleret korrekt?


Skriv et svar til: Ensvinklket trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.