Matematik

HJÆLP til 2 ligninger med 2 ubekendte

12. januar 2013 af efehan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder fast i 2 opgaver, og jeg har prøvet at regne ud som anvist på vejledningen min lærer har udleveret, men jeg kan ikke få det til at passe med facit.

 

a) 250x + 350y = 400

500x - 650y = 700

 

 

b) 2,3x - 7,1y = 41,05

11,8x + 8,03y = 20,84

 

Facir: a) x= 1,496, y= 0,074,  b) x= 4,671, y= -4,269

 

Jeg håber virkelig i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2013 af mathon

a)

        I:    250x + 350y = 400

        II:   500x - 650y = 700                 begge ligninger divideres igennem med 50

 

      III:    5x + 7y = 8                             I multipliceres med -2 og kaldes V             
      IV:   10x - 13y = 14             

     
       V:  -10x - 14y = -16          
       IV:  10x - 13y = 14                        IV og V adderes

               -27y = -2

               y = 2/27                                som indsat i IV giver

              10x - 13(2/27) = 14

              10x - (26/27) = 14

               10x = (378+26)/27

               10x = (404/27)

               x = (202/135)


Svar #2
12. januar 2013 af efehan (Slettet)

Hvorfor skal jeg dividere med 50 og senere gange med -2 ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2013 af Flemming1212 (Slettet)

Du dividere med 50, da du er interesseret i at reducere ligningen så meget så muligt og dermed gør den lettere at løse. Der gange med -2 i 1. således at når de to ligninger adderes vil du eliminere variablen x. Dvs.

 

(-10x-14y)+(10x-13y)=-16+14

Som er ligemed -27y=-2. Herefter substitueres værdierne og x-værdien bestemmes.


Skriv et svar til: HJÆLP til 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.