Tysk

Oversættelse fra dansk til tysk

12. januar 2013 af louisegsa (Slettet) - Niveau: C-niveau

I Trier oplever man fortiden. Romerne besatte byen og byggede mange monumenter. Mange ruiner eksisterer endnu. De fortæller byens historie. Overalt studerer museumsfolk denne historie. Butikkerne sælger porstkort, og restauranterne serverer vin. I middelalderen spillede byen også en rolle. Man levede godt og sikkert. Kirken beskyttede byen. Floden Mosel betød meget, handelen blomstrede, og indbyggerne mødte mange udlændinge.
=
In Trier erlebt man die Vorzeit. Die Römer besetzen die Stadt und bauten viele Monumente.
Viele Ruinen existieren noch. Sie erzählen die Geschichte der Stadt. Überall studieren Museumsvolk diese Geschichte. Die Geschäfte verkaufen Postkarte, und die Restaurants servieren Wein. In das Mittelalter spielte die Stadt auch eine Rolle. Man lebte gut und sichert. Die Kirche beschützte die Stadt. Der Fluss Mosel bedeute viel, der Handel blühte, und die Einwohner begegneten vielen Ausländern.


1:Hvorfor har I skiftet tema? = Warum habt ihr das Thema gewechselt?

2:Han havde købt for mange tomater. = Er hatte zu viele Tomaten gekauft.

3:Millionæren havde foræret skolen et billede. = Der Millionär hatte der Schule ein Bild
geschenkt.

4:Teknikeren har ændret computerens kode. = Der Techniker hat das Passwort des Computers geändert.

5: Mekanikeren havde repareret maskinen. =  Der Mechaniker hatte die Maschine repariert.

6:Ulykken var sket i nat. = Der Unfall war in der Nacht geschehen.

7:Klassen var rejst til Spanien. = Die Klasse war nach Spanien gefahren.

8:Man havde betalt regningerne for sent. = Man hatte die Rechnung zu spät bezahlt.

9:De har ikke lært fransk endnu. = Sie haben noch nicht Französisch gelernt.

10:Nu har vi arbejdet nok! = Jetzt haben wir genug gearbeitet.
 

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2013 af 123434 (Slettet)

7.

Ved ikke om det er rigtigt:

Die Klasse war in Spanien gefahren.


Svar #2
13. januar 2013 af louisegsa (Slettet)

Hvad med det andet? Er det så rigtigt?:-)

Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2013 af 123434 (Slettet)


Brugbart svar (3)

Svar #4
13. januar 2013 af Tyskfødt (Slettet)

In Trier erlebt man die Vorzeit. Die Römer besetzen die Stadt und bauten viele Monumente/Denkmäler.
Viele Ruinen existieren noch. Sie erzählen die Geschichte der Stadt. Überall studieren Museumsangestellte volk diese Geschichte. Die Geschäfte verkaufen Postkarten und die Restaurants servieren Wein. In das Im Mittelalter spielte die Stadt auch eine Rolle. Man lebte gut und sicher. Die Kirche beschützte die Stadt. Der Fluss Mosel bedeutete viel, der Handel blühte und die Einwohner begegneten vielen Ausländern.


1:Hvorfor har I skiftet tema? = Warum habt ihr das Thema gewechselt?

2:Han havde købt for mange tomater. = Er hatte zu viele Tomaten gekauft.

3:Millionæren havde foræret skolen et billede. = Der Millionär hatte der Schule ein Bild
geschenkt.

4:Teknikeren har ændret computerens kode. = Der Techniker hat das Passwort des Computers geändert.

5: Mekanikeren havde repareret maskinen. =  Der Mechaniker hatte die Maschine repariert.

6:Ulykken var sket i nat. = Der Unfall war in der Nacht geschehen. eller:   ..... ist heute Nacht passiert.

7:Klassen var rejst til Spanien. = Die Klasse war nach Spanien gefahren.

8:Man havde betalt regningerne for sent. = Man hatte die Rechnung zu spät bezahlt.

9:De har ikke lært fransk endnu. = Sie haben noch nicht Französisch gelernt.

10:Nu har vi arbejdet nok! = Jetzt haben wir genug gearbeitet.
 

i nat = heute Nacht/diese Nacht (= natten der lige er gået eller den kommende nat)  Der Unfall passierte heute Nacht um 3 Uhr. Das Radio meldet, dass es heute Nacht  noch ein kräftiges Gewitter geben wird..

"til" hedder "nach" i forbindelse med stednavne og lande, der er neutrum.  Nach Amsterdam, nach Moskau, nach Schweden, nach Polen.  Er et land m eller f bruges der altid artiklen og evt. forholdsordet "in". Jvf. .  Die Schweiz hat viele Berge, in der Schweiz gibt es viele Berge, wir reisen nächstes Jahr in die Schweiz .  Neutrum-landene står uden artikel.  Dänemark hat viele Inseln, in DK gibt es viele Inseln, wir reisen nächstes Jahr nach DK  

Schweiz, Slowakei, Normandie,Türkei er femininum, Libanon, Iran, Irak, Balkan er maskulinum.  Die Regierung der Schweiz , die Regierung des Iran


Svar #5
14. januar 2013 af louisegsa (Slettet)

#4


Tusind tak for hjælpen!

Det er super dejligt, at du også kommer med nogle eksempler, så jeg ved det til en anden gang, mange tak! :-)

 

Skriv et svar til: Oversættelse fra dansk til tysk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.