Kemi

genoptager tråd !!!

12. januar 2013 af thelight

hej der er tidligere lavet denne tråd og jeg vil egentligt spørge om nogen kan svare på den igen

 

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=398577 ??

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2013 af exutu (Slettet)

2-amino-3-hexenal:

Man starter bagfra:

2-amino-3-hexenal Betyder at vi skal ende på en aldehyd.

Altså har vi: HC(=O)-R hvor R er resten af molekylet.

2-amino-3-hexenal, fortæller os 2 ting:

1. at vores carbonkæde er 6 lang. (fordi den hedder hex)

2. At vi har en dobbeltbinding mellem carbon 3 og 4 (fordi den hedder hexog ikke hexa, samt mellem 3 og 4 fordi vi har fået opgivet et 3 tal.)

2-amino-3-hexenal, fortæller os at der skal sidde en aminogruppe på 2. carbon. Altså har vi:

HC(=O)-CH(NH3)-CH=CH-CH2-CH3

Prøv selv med: 2-chlorpropanamid


Skriv et svar til: genoptager tråd !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.