Matematik

Beregn sekantens hældning

13. januar 2013 af ravens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Med funktionen f(x) = 2- 4x

og linjen gennem punkterne:

P0(1,f(1))

P1(1+h,f(1+h))

Find sekantes hældning når er 0,5

 

Hvad skal jeg gøre i denne opgave? er helt blank på hvordan den skal sættes op, håber nogen kan!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af hesch (Slettet)

f(x) = 22 - 4X   ⇒  f(1) = 22 - 4*1 = 0

P0( 1, f(1) )  = P0(1,0)

P1(1+h,f(1+h)) = P1(1,5 ; f(1,5)) = P1(1,5 ; -2)

Så du skal finde hældningen på linien der går gennem P0 og P1 ( formoder jeg )


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. januar 2013 af SuneChr

Vedhæftet

Funktionen hedder vel

f(x) = x2 - 4x

Vedhæftet fil:SP 1301131641.PNG

Svar #3
13. januar 2013 af ravens (Slettet)

#2

f(x) = x2 - 4x

ja, det er korrekt, min fejl

- Og hvordan er du kommet frem til P0 er (1;-3) og det samme med P1


Skriv et svar til: Beregn sekantens hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.