Matematik

Mat - Regn med ln

14. januar 2013 af jørgenhh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder her og bøvler med en mat opgave.

 

opgave 5.

En funktion f er givet ved f(x)=ln(7-2x).

Bestem definitionsmængden for f og løs f(x)=0.

 

Er der nogle der kan vise hvordan man regner denne opgave ud, og samtidig evt. foklare lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Dm(f) er alle x, der opfylder: 7-2x > 0

f(x) = 0 hvis 7-2x = 1 (ln(1) = 0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2013 af ChemistryIsKey

     ln(7 - 2x) = 0

     exp( ln(7 - 2x) ) = exp(0)               Tag exp på begge sider for at annulere ln.

     eln(7 - 2x) = e0

     7 - 2x = 1

     -2x = -6

     x = 3

Håber det hjælper! :-)


Svar #3
14. januar 2013 af jørgenhh (Slettet)

Tak for hjælpen det var dejligt :) ! 

Hvis der er nogle der vil have lidt mere øvelse har vi en opgave til der kunne bruge en hånd :)

opgave 8. 

Linjen l er givet ved ligningen: y=ax-3 , hvor a er et reelt tal, og linjen m er givet ved ligningen 2y-4x=1.

a) Bestem a således at linjen l indeholder punktet P(1,2).

b) bestem a således at linjerne l og m er ortogonale.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2013 af mathon

a)

                     y = ax - 3    gennem P(1,2)

                     2 = a1 - 3

                     a = 5


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2013 af mathon

b)

                               L:  y = ax - 3

                               m: y = 2x + (1/2)

ortogonalitet
kræver
                              a • 2 = -1

                              a = -(1/2)


Svar #6
14. januar 2013 af jørgenhh (Slettet)

Mange tak mathon, men hvor kommer 2'tallet fra som man ganger -(1/2) for at det giver -1.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2013 af MPSG (Slettet)

Jeg vil antage at det kommer fra hældningen af linien M.

 

M har hældningen 2

Hvis to linier skal være orthogonale skal hældningserne produkt være -1.

Altså skal:

 

a*2=-1

Som giver hvad #5 skrev :)


Skriv et svar til: Mat - Regn med ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.