Matematik

Vektorer

14. januar 2013 af LouiseSmestad (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) Bestem en ligning for den plan alfa, der indeholde sidepladen ABT:

O(0,0,0)

A(4,5,0)

B(0,7,0)

T(0,0,5)
 

Jeg har ingen ide om hvordan jeg kan bestemme en ligning, når jeg kun har punkterne. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af mathon

             
            AB = [-4,2,0]                            AT = [-4,-5,5]

en normalvektor til den søgte plan
er

                                 n = (1/2)·AB x AT = [5,10,14]

for et vilkårligt punkt P(x,y,z) i planen α
gælder
          
                  α:  {P(x,y,z) | nAP = 0}              

                          nAP = 0 

                          [5,10,14] • [x-4,y-5,z-0] = 0

                          5x + 10y +14z - 70 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2013 af peter lind

Brug at AB×AT er normalvektor til planen


Svar #3
15. januar 2013 af LouiseSmestad (Slettet)

Mange tak! :-) 


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.