Matematik

sæt nr. 8

14. januar 2013 af kristijanfilipov (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Beregn rumfanget af en vandtank med mål som herunder 4 m, 3 m, 9 m.  hvor mange liter kan tangen rumme? og hvor højt vil vandet stå, hvis der hældes 81.000 liter i.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Er tanken formet som en cylinder en kasse eller? ...

Liter er en enhed for rumfang 1 liter = 1 dm^3

Formlen for rumfanget af en kasse er V = højde*længde*bredde = h*l*b

Formlen for rumfanget af en cylinder :  V = Arealcirkel* højde = π * r2*h, hvor h er højden og r radius.

 

Hvis du ved hvor mange liter der hældes i kender du V så   V = π * r2*h derfor h = V /(π r2)

Husk at du får den samme enhed ud af formlen som du putter ind dvs. regner du i m^3 får du det ud, så putter du dm ind som fx r og h så får du liter direkte ud, det ville jeg gøre.


Skriv et svar til: sæt nr. 8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.