Matematik

LØS LIGNINGEN! C-niveau

16. januar 2013 af danmark100 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Løsning af følgende ligning:

(x+3)(2x^2 -3x -5) = 0

Er dette en andengradsligning?

Jeg ved dog ikke helt, hvordan jeg skal løse denne slags for ligning... 

Håber på jeres hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2013 af Andreww (Slettet)

Brug nulreglen.

Hvis (x+3) giver 0, - så giver det hele nul.

Hvis (2x^2 -3x -5) giver 0, - så giver det hele nul.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2013 af mathon

 

                          (x+3)(2x2 - 3x - 5) = (x+3)(x+1)(x-2,5) = 0


Svar #3
16. januar 2013 af danmark100 (Slettet)

Er nu ikke sikker på om jeg helt forstår jer...

Altså.. Der vil vel kun være 2 svar ikke?

mathon, du skriver at det bliver : (x+3)(x+1)(x-2,5) = 0

Ved at bruge nulreglen, ville svarene så ikke være; -3, -1 & +2,5 ???

Eller er det mig der har misforstået noget?


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. januar 2013 af Andreww (Slettet)

#3

Det er rigtigt at svarene er x=-3, x=-1 og x=2.5

Men regn dig frem til det, istedet for at udnytte at Mathon har gjort det for dig.

Løs andengradsligningen 2x^2 -3x -5 - løsningerne er der hvor du har nulpunkter.


Svar #5
16. januar 2013 af danmark100 (Slettet)

Taak for hjælpen. Jeg har forstået det nu :)

Jeg har selvfølgelig ikke udnyttet, at svarene er givet i denne tråd. Jeg har regnet på det, og har fået det til at gå op :).

Jeg brugte dog den almindelige andengradsform til udregningen (diskriminant samt a, b & c)

Men igen MANGE TAK mathon & Andreww ;)


Skriv et svar til: LØS LIGNINGEN! C-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.