Fysik

hjælp til fysik

17. januar 2013 af willerboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vand til te sættes over på komfuret. En aluminiumgryde på 0,6 kg fyldes med 2 liter vand og står et øjeblik. Starttemperaturen måles til 17°C.


Hvor meget energi skal der bruges for at varme vandet (og gryden) op til kogepunktet?
Hvad koster det at varme vandet (og gryden) op, hvis nyttevirkningen af komfuret er 78%?

NB: En kWh koster ca. 1,50 kr.

er der nogen der kan hjælpe mig med at lave den her opgave


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2013 af mathon

opstil et energiregnskab
 

 

                opvarmning af aluminiumgryde  +  opvarmning af vand     =      energilevering af kogeplade


Svar #2
17. januar 2013 af willerboy (Slettet)

Kan du ikke uddybe det mere - er ikke sikker på hvad du mener


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2013 af mathon


 

       opvarmning af aluminiumgryde  +  opvarmning af vand                    =          energilevering af kogeplade

       (mAl • cAl • ΔTAl                          +  mvand • cvand• ΔTvand) / 0,78       =                           Eel


Skriv et svar til: hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.