Matematik

Bestemmelses af helårlig og kvartårlig rente

17. januar 2013 af uzzy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen.

Jeg har virkelig problemer  med de her to opgaver, hvor man skal bestemme henholdsvis den helårlige og kvartårlige rente. 

I den første opgave skal man beregne den helårlige rente der svarer til en månedlig rente på 1.3%

I opgave 2 skal man beregne den kvartårlige rente der svarer til en årlig rente på 13% 

 

jeg håber at der er nogen som kan hjælpe mig med det her, da jeg synes det er meget svært.

På forhånd tak :)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2013 af mathon

 

                1+ rår = 1,01312
hvoraf
                 rår = 1,01312 - 1
    


Svar #2
17. januar 2013 af uzzy (Slettet)

Mange tak for det hurtige svar, men kunne du ikke være flink at forklare det lidt nærmere? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2013 af mathon

             

                 (1 + r1/4år)4 = 1,13

hvoraf
                 1 + r1/4år = 1,131/4

                 r1/4år = 1,130,25 - 1


Svar #4
17. januar 2013 af uzzy (Slettet)

Nårho okay så. 

Tusind tak for det hurtige svar nu forstår jeg det! 

men hvis for eksempel en forretning tilbyder et lån til en månedlig rente på 2.3%, hvordan kan man så her finde svaret? 

Igen Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2013 af mathon

 

                            ...metode som i #1


Svar #6
17. januar 2013 af uzzy (Slettet)

Okay tusind tak skal du have :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2013 af 123434 (Slettet)

1+r år=0,023^12

r=1-0,023^12

 


Skriv et svar til: Bestemmelses af helårlig og kvartårlig rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.