Matematik

Procent regning!

17. januar 2013 af Skoleelev2012 (Slettet)
Hej alle sammen. Jeg har virkelig glemt alt om procent regning. Jeg haaber i kan hj;lpe mig. Her er opgaverne:

a) 2000 kr s;ttes i banken til en rente paa 4,5%. Hvor meget staar der paa kontoen efter et aar?

b) Et par bukser koster 850 kr, paa udsalg er der 15%i rabat. Hvad koster bukserne under udsalget?

c) En b;rbar stiger fra 3695 kr til 3995 kr. Hvor meget er der steget i procent?


PLEASE, jeg har virkelig brug for jeres hj;lp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2013 af 123ognu (Slettet)

a) Inden for hvilket termin ligger renten? Fx måneder/år? Hvis der står 4,5 % p.a. (pro anno) er det pr. år.

Du bruger formlen:

K= K0*1+rn

Hvor Kn angiver slutkapital, K0 angiver startkapital, r angiver renten og n angiver antal terminer.

Hvis det er pr. måned, så vil der på kontoen efter et år (12 måner = 12 terminer) stå:


Kn = 2000*1+0,04512

 

b) Du tager prisen og ganger med 100% minus rabatten på 15%. Altså:

850*(1-0,15)

 

c) Forskel divideret med det oprindelige. Gang det med 100 for at få det i procent. Altså:

 

((3995-3695)/3695)*100%


Skriv et svar til: Procent regning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.