Matematik

Eksponentielt aftagende funktion

17. januar 2013 af anholt0309 (Slettet)

Kære brugere af www.studieportalen.dk
Jeg søger hjælp til denne opgave:

Om en eksponentielt aftagende funktion f(x) = b · ax oplyses, at halveringskonstanten er 10, og at f(12) = 30.
Jeg bliver bedt om at bestemme f(2). Hvordan gør jeg det?
På forhånd tak. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

T1/2 = ln(1/2)/ln(a)         Find a, når T1/2 = 10

f(12) = b·a12 = b·a10·a2 = 30 ⇒ a2 = 30/(b·a10)

f(2) = b·a2 = b·30/(b·a10) = 30/a10 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2013 af peter lind

brug at halveringskonstanten er 10 sammen med at 30 = f(12) = f(10+2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2013 af 123434 (Slettet)

F(2+10)=F(2)*1/2

30=1/2*F(2)

F(2)=30*2=60

 


Svar #4
17. januar 2013 af anholt0309 (Slettet)

Tak for svarene :)


Skriv et svar til: Eksponentielt aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.