Matematik

Bestem vinklen mellem to vektorer?

18. januar 2013 af Chewbacka (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem vinklen mellem vektor a = ( 1 / 2) og b = (-3 / 2).

 

Nogle der kan hjælpe? Har funder formlen "Cos(v) = (a-b)/|a-b| men er i tvivl om hvordan man udregner det, nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

a•b =|a| |b| cos(v)  ⇒ cos(v) =  (a1b1 + a2b2)/(|a| |b|)

Her er: |a| =√(a12 + a22)  og  |b| =√(b12 + b22)


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

|a| = √(12 + 22) = √5. Tilsvarende er |b| = √13

a•b = 1 (-3) + 2 2 = 1, således at: cos(v) = 1/((√5)(√13)) = 1/√65

v = cos-1(1/√65) = ...


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2013 af mathon

så den korrekte
formel er
                                                  a b
                                    cos(V) = -------
                                                  |a|·|b|


Skriv et svar til: Bestem vinklen mellem to vektorer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.