Matematik

Beregn det gennemsnitlige antal overnatninger pr måned

18. januar 2013 af Gliates (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jan 240242
feb 267052
Mar 307721
Apr 357052
Maj 439711
Jun 473281
Jul 569813
Aug 609102
Sep 434709
Okt 414285
Nov 384715
Dec 330149
i alt = 4827832

Beregn det gennemsnitlige antal overnatninger pr måned; Jeg har gjort følgende; Jan 240242/31*2= 15,499 overnatninger pr måned. Jeg ved bare ikke om jeg har regnet det rigtigt ud.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Der er ialt 4827832 overnatninger på 12 måneder

gennemsnit pr måned 4827832/12 overnatninger


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Divider det samlede antal overnatninger i hele året med antallet af måneder.


Svar #3
18. januar 2013 af Gliates (Slettet)

Tak for hjælpen -:) Dog lidt ærgert over, at jege ikke sev kunne se det..


Svar #4
18. januar 2013 af Gliates (Slettet)

Jeg har et enkelt spørgsmål, men jeg vil ikke være bekendt at oprette en ny tråd, så ved ikke om jeg skal oprette en ny eller skrive her.. :P

Beregn hvor mange overnatnínger turistforeningen ønsker der skal være i 2015

 

Oplysninger; antallet af overnatninger stiger med 5 procent om året, så jeg har fået det til således;

4827832*0,05*8 = ..

 

Dog ved jeg ikke om det er rigtigt, da det virker for "simpelt"..


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvilket år gælder de opgivne tal i tabellen for? Gang dette års antal overnatninger med 1,05n , hvor n er antallet af år imellem. Du antyder, at n = 8 , så gang 4827832 med 1,058 .

Når noget stiger med 5% om året, vil det nye tal være 1,05 gange det oprindelige tal. Denne proces gentages så for hvert år, man ønsker at fremskrive til.


Svar #6
19. januar 2013 af Gliates (Slettet)

Nårh det er fra 2007 - 2015.. men hvorfor er det ikke 0,05..  5 procent er da o,o5..


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis du ganger med 0,05 , beregner du 5% , hvilket er ændringen i antallet af overnatninger fra 2007 til 2008. For at beregne det samlede antal overnatninger i 2008 skal man lægge de 5% til antallet af overnatninger i 2007. Det svarer til at gange antallet af overnatninger i 2007 med 1,05 .

x + 0,05·x = 1,05·x


Skriv et svar til: Beregn det gennemsnitlige antal overnatninger pr måned

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.