Matematik

Udregning af ligning

19. januar 2013 af Casper1999 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Er der nogen der kan regne denne ligning ud med mellemregninger:

9(3+2x)=10x + 45


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2013 af mathon

 

                                   9(3+2x) =10x + 45                              gang ind i parentesen

                                   (27+18x) = 10x + 45                            hæv parentesen

                                   27+18x = 10x + 45                               fortsæt selv

                      

 


Svar #2
19. januar 2013 af Casper1999 (Slettet)

Hvordan skal jeg så regne 

27+18x = 10x + 45

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

#2


Hvordan skal jeg så regne 

27+18x = 10x + 45

Træk 10x fra på begge sider: 27 + 18x - 10x = 10x - 10x + 45

⇔ 27 + 8x = 45

Træk 27 fra på begge sider: 27 - 27 + 8x = 45 - 27

⇔ 8x = 18

Divider med 8 på begge sider: 8x/8 = 18/8

⇔ x = 9/4 (el. 2,25).


Skriv et svar til: Udregning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.