Matematik

trekanter

19. januar 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej.

jeg har prøvet, at regne følgende opgave ud, men er usikker på om den er rigtigt udregnet

Figuren viser en trekant ABC, hvor C er ret. nogle af målene fremgår i figuren. (se vedhæftet billede)

a) bestem AC

b) Bestem arealet af trekanten

 

 

 

a) hos = hyp * cos(v) = 5,0 * cos(34,0) = 4,14. Det vil sige AC er 4,14

b) den forstår jeg ikke

Vedhæftet fil: Udklip 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2013 af peter lind

a) Det er BC du beregner. Brug sinus i stedet

b)  Arealet = ½*produktet af kateterne


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2013 af mathon

                               cos(B) = a/c                     cos til en spids vinkle i en retvinklet trekant
                                                                       er lig med forholdet mellem den hosliggende katete
                                                                       og hypotenusen

                                                                       efterfølgende multipliceres med c på begge sider af
                                                                       lighedstegnet

                               c • cos(B) = a

                               5,0 • cos(34º) = a

                               4,145 = a

 

 

  

                              


Svar #3
19. januar 2013 af hansen1921 (Slettet)

bliver det så

a) AC = 2,8

b) BC * AC * AB / 2 = 4,14 * 2,8 * 5 / 2 = 28,98 


Svar #4
19. januar 2013 af hansen1921 (Slettet)

nu bliver jeg forvirret. 

den ene siger jeg skal bruge cos og den anden siger sin. 

hvad skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2013 af mathon

 

                                                      b = (c2- a2)1/2

                       
                                                      T = (1/2) • a • b
                           eller
                                                      T = (1/2) • a • c • sin(B)

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2013 af peter lind

NB   AC = b    BC = a


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2013 af mathon

Ja - man skal jo læse, hvad der rent fakstisk står

#2

                               sin(B) = b/c                      sinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant
                                                                       er lig med forholdet mellem den modstående katete
                                                                       og hypotenusen

                                                                       efterfølgende multipliceres med c på begge sider af
                                                                       lighedstegnet

                               c • sin(B) = b

                               5,0 • sin(34º) = b

                               2,796 = b

                                                      a = (c2- b2)1/2

                       
                                                      T = (1/2) • a • b
                           eller
                                                      T = (1/2) • a • c • sin(B)

 

  

                             


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man har

|AC| = b = c·sin(B) = 5,0·sin(34º) ≈ 2,796

|BC| = a = c·cos(B) = 5,0·cos(34º) ≈ 4,145

T = (1/2)·|AC|·|BC| = (1/2)·c2·sin(B)·cos(B) = (c/2)2·sin(2B) = 2,52·sin(68º) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2013 af mathon

eller
            T = 2R2 • sin(A) • sin(B) • sin(C) = 2 • (c/2)2 • sin(90º - B)) • sin(B) = (c/2)2• (2 • cos( B) • sin(B)) =

                                                                                                                                           (c/2)2• sin(2B)


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.