Fysik

Bestemmelse af gnidningskraften

19. januar 2013 af RasmusDueholm (Slettet)

Hej, jeg har en opgave der lyder:

 

Billedet viser en container, der er ved at blive trukket op ad ladet på en lastvogn. Ved hjælp af en stålwire trækker en elmotor containeren med den konstante fart 0,25 m/s. Trækkraften Fs fra stålwiren har størrelsen 78,4 kN.

a) Beregn den effekt, hvormed trækkraften fra stålwiren udfører arbejde på containeren.

Har jeg beregnet til 19600W

 

Ladet hælder 28° med vandret. Massen af containeren er 9,2 ton.

 

b) Indtegn på billaget pile, der viser størrelse og retning af de kræfter, som virker på containeren, mens den trækkes op ad ladet.

Jeg har beregnet/kender størrelsen af:

F= 90,3 kN

F= 79,8 kN

Fs = 78,4 kN

 

Jeg mangler nu at bestemme gnidningskraften, men kan ikke helt finde ud af hvorledes det gøres, jeg skal jo kunne gøre det uden gnidningskoefficienten?

 

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. januar 2013 af peter lind

Det sker med konstant hastighed, så summen af alle kræfter skal være 0


Skriv et svar til: Bestemmelse af gnidningskraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.