Matematik

Vektorregning 2 opgaver.

20. januar 2013 af Johan193 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Punkterne C(-3,8,2)  D(3,8,2)  E(0,6.5,3.5)   H(-3,-8,2)  I(3,-8,2) er givet:

d. Bestem en ligning for planen IDCH. (har prøvet at regne vektor ID og CH ud og taget krydsprodukt og parameterfremstilling, men det virkede ikke, skal jeg vælge 3 vilkårlige punkter?)


e. Beregn vinklen mellem planen EDC og planen IDCH.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af Quliam (Slettet)

Ligning for IDCH er 96z=192

 


Svar #2
20. januar 2013 af Johan193 (Slettet)

Ok, tak, så prøver jeg mig frem til svaret, ville nu foretrække at få metoden forklaret, og selv regne mig frem til svaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2013 af PeterValberg

Du kan rigitg nok benytte ID×CH som normalvektor for planen IDCH [ LINK ]

Bestemmelse af vinklen mellem to planer [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
20. januar 2013 af Johan193 (Slettet)

Takker, prøver at se videoerne og ser om de giver mening :p hehe, havde helt glemt frividen.


Svar #5
20. januar 2013 af Johan193 (Slettet)

Jeg kan stadig ikke finde frem til en normalvektor, har gjort således:

Vektor ID= (0,16,0) vektor CH= (0,(-16),0).

Når jeg krydser disse får jeg en nulvektor (0,0,0). og dermed bliver ligningen 0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2013 af PeterValberg

det er fordi vektorerne er parallelle, - prøv med vektorerne:    IC og DH  
krydsproduktet skulle gerne blive (0,0,192)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
20. januar 2013 af Johan193 (Slettet)

Ok, mange tak!

Det hjalp.

Fik 3z=6 :p


Skriv et svar til: Vektorregning 2 opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.