Matematik

Gør rede for, at linjen med ligning 2x-1

20. januar 2013 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej der ude

Jeg har lidt af et problem med følgende opgave:

En funktion f er givet ved f(x)= -0,25x^2+2x-1

Gør rede for at linjen med ligningen y=2x-1 er tangent til grafen for f

mathon du har tidæigere løst opgaven men jeg kan stadig ikke rigtig forstå det.

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=761961

Jeg har brug for en uddybning

Mange tak på forhånd :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Tangenten har hældningen 2 (y=2x-1)

differentialkvotienten for f(x),  f'(x) beskriver hældningen af tangenter i x

så:  f ' (x) = -0.5x+2, så du skal finde det x hvor f ' er 2:

2 = -0.5*x+2 <=>  x = 0

Okay nu har vi punktet, så bruges tangent formlen(eller hvad den kaldes)

y -f(x0) = f ' (x0) (x-x0)  hvor x0 = 0

y- f(0) = 2*(x-0) = 2x

f(0) = -1  så  y-(-1) = 2x <=>  y = 2x+1 

Det viser at linjen y = 2x-1 er tangent til grafen for f i x=0


Svar #2
20. januar 2013 af Cerebrum (Slettet)

Tusind tak mikkel )

Fremragende forklaring

 

Tusinde tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Så lidt :)


Skriv et svar til: Gør rede for, at linjen med ligning 2x-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.