Matematik

Integrationsopgave uden hj.

28. september 2005 af Alima (Slettet)
Godaften..
Jeg sidder med nogle små integrationsopgaver, som jeg er gået lidt i stå med..
Opgaverne er fra eksamenbogen, 3 årigt forløb til a-niveau.

opg 1199. Beregn integralet af (e^x+1/x) fra 1 til 2.

Jeg er nået frem til følgende:
[e^x](2 øvre og 1 nedre) + [1/x](2 øvre og 1 nedre) =

(e^2-e^1)+((1/2)-(1/1)) = e^2-e+(3/2)

Opg 1200
Beregn integralet af (x^4+3x^2) fra 0 til 1

Jeg får: [x^4](1 øvre og 0 nedre)+[3x^2](1 øvre og 0 nedre) = (1^4-0^4)+(3*1)^2-(3*0)^2 = 1+0+9+0 = 10

opg 1202 c

bestem integralet af x^(2/3) fra 0 til 1 =>
[x^(2/3)]1 øvre og 0 nedre = 1^(2/3)-0^(2/3)= 1

Jeg er ikke sikker på resultaterne, og ville derfor sætte pris på, hvis der var nogle som ville rette for evt fejl..

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2005 af allan_sim

#0.
I hver af de nævnte opgaver skal du først finde stamfunktionerne, inden du kan sætte grænserne ind.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2005 af mettma (Slettet)

enten er det mig eller dig der har misforståret noget.
hvis du skal beregne integralet af noget, så skal du jo også gøre det. (formoder at du mangler nogle parenteser og har includeret de rigtige i mit regnestykke, opg. 1200)

S (x^4)+(3x^2) dx
= S (x^4) dx + S (3x^2) dx
= ((1/5)x^5) + 3((1/3)x^3)

Herefter kan du så indsætte de tal hvorimellem arealet skal beregnes:

((1/5)1^5) + 3((1/3)1^3)-((1/5)0^5) + 3*((1/3)0^3)
= 6/5

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2005 af mettma (Slettet)

enten er det mig eller dig der har misforståret noget.
hvis du skal beregne integralet af noget, så skal du jo også gøre det. (formoder at du mangler nogle parenteser og har includeret de rigtige i mit regnestykke, opg. 1200)

S (x^4)+(3x^2) dx
= S (x^4) dx + S (3x^2) dx
= ((1/5)x^5) + 3((1/3)x^3)

Herefter kan du så indsætte de tal hvorimellem arealet skal beregnes:

((1/5)1^5) + 3((1/3)1^3)-((1/5)0^5) + 3*((1/3)0^3)
= 6/5

-Mettma

Svar #4
28. september 2005 af Alima (Slettet)

#1.
Dette har jeg så slet ikke gjort.. jeg prøver ad.

1199.
S e^x +(1/x)dx = S e^xdx+S(1/x)dx =
e^x+lnx.
jeg sætter tallene ind => e^2+ln2-e^1+ln1 = ln2+e^2-e.

#2, jeg får også det samme nu :)

1202c
S x^(2/3)dx = (3x^(5/3))/5, jeg sætter tallene ind =>
3*1^(5/3))/5-3*0^(5/3))/5 = 3/5.

Dette ser bedre ud, ik?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2005 af mettma (Slettet)

#4
De 1199 er helt korrekt, men ved ikke om den reducres mere. er ret dårlig til det. men i hvert er den rigtig so far.

checker også lige 1202c. 2 sec.

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2005 af mettma (Slettet)

1202c er også korrekt!!! (i dine nye beregninger altså!) godt klaret...

Svar #7
28. september 2005 af Alima (Slettet)

mange tak for hjælpen.. :D

Svar #8
28. september 2005 af Alima (Slettet)

Jeg har nu lavet en del opgaver, men er nu stødt på et stykke, som jeg ikke lige helt kan skue... jeg skal ligeledes beregne integralet af
1 / x^(1/5) fra 1 til 32.
Problemet ligger i at finde stamfunktionen... hvordan griber man det an?

Skriv et svar til: Integrationsopgave uden hj.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.