Matematik

Reducering af udtryk.

21. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal reducere dette udtryk 4^(3/2)

Det giver 8 på lommeregneren, men hvordan kommer jeg lige frem til det uden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2013 af SuneChr

  = 23

thi vi har  


Svar #2
21. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

Tak.. men hvorfor må jeg fjerne 2 tallet i brøken?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har

43/2 = 43·(1/2) = 4(1/2)·3 = (41/2)3 = (√4)3 = 23 = 8


Skriv et svar til: Reducering af udtryk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.