Matematik

Hvordan bestemmer jeg cos og tan?

22. januar 2013 af 1256 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa! Jeg har to opgaver, jeg ikke ved hvordan jeg skal løse, så jeg håber, I kan hjælpe!

Opgave 1: Om en spids vinkel V gælder at, sin v = 0,35. Bestem cos V og tan V.

Opgave 2: Et skib sejler langs en kyst. Fra punktet A sigter man ud mod skibet og måler vinklen mellen sigtelinien og kystlinien til 37 grader. Afstanden |AC| er 1,2 km. Hvor langt er skibet fra punktet C på kysten?

 

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af SuneChr

1)   Benyt   cos2 v + sin2 v = 1  (den positive løsning)         og

       tan v = sin v / cos v

2)   tan 37º = |BC| / 1,2


Svar #2
22. januar 2013 af 1256 (Slettet)

Mange tak! :)


Skriv et svar til: Hvordan bestemmer jeg cos og tan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.