Matematik

Løs ligningen x(x-2)-(x+1)^2=6

22. januar 2013 af Malleme (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :-) 

håber der er en der kan hjælpe mig :-)

 

Løs ligningen   x(x-2)-(x+1)^2=6

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af Geeek (Slettet)

Har du nogen informationer om opgaven? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2013 af mathon

 

                 (x+1)2      brug den kvadratsætning, du lærte i folkeskolen


Svar #3
22. januar 2013 af Malleme (Slettet)

#1 nej det er det eneste der stod i opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2013 af 123ognu (Slettet)

Har jeg ikke lige fortalt dig om kvadratsætninger? :)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1294551

 

Edit: Gør som mathon siger


Svar #5
22. januar 2013 af Malleme (Slettet)

er jeg helt forkert på, den hvis det bliver -x^2=9 ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er helt forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2013 af Masood5 (Slettet)

x = -7/4

 


Svar #9
23. januar 2013 af Malleme (Slettet)

#8 hvordan kommer du frem til x=-7/4?? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. januar 2013 af Masood5 (Slettet)

Jeg bruger N-spire og solver.


Svar #11
23. januar 2013 af Malleme (Slettet)

det er uden hjælpemidler  #10


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. januar 2013 af Masood5 (Slettet)

Så prøv dig frem og hvis du får -7/4 så er dit svar rigtig ;).


Svar #13
23. januar 2013 af Malleme (Slettet)

ja det er nemlig det, jeg kan ikke komme frem til -7/4 :-)


Svar #14
23. januar 2013 af Malleme (Slettet)

#12


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Prøv at forkorte venstre siden, så meget som muligt, så burde der var være mere overskueligt..

Du skal gøre brug af 1. kvad.sætn. som siger at (A+B)^2 = A^2+B^2+2AB

x(x-2) = x^2 -2x

Husk minus i mellem..

x(x-2) - (x-1) ^2


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. januar 2013 af Masood5 (Slettet)

x(x-2)-(x+1)^2=6

x^2-2x -(x^2+1+2x)=6

Reducer her:

x^2-x^2-2x-2x -1= 6

-4x-1=6

                      +1

-4x=7

                   /-4

-4x/-4=7/-4

x=7/-4


Skriv et svar til: Løs ligningen x(x-2)-(x+1)^2=6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.