Matematik

løsning af ligning

22. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

x2+8x-63=0

den sidder jeg lidt fast i eftersom at facit giver -3, 21

nogen der kan forklare hvad jeg skal stille op med x^2 og stykke det lidt op?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2013 af SuneChr

# 0  Koefficienten til x ?   Skulle måske have været 18 ?


Svar #2
22. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

oookkkkaayyy.. tak for hjælpen, men kan jeg få lidt forklaring? Det der bliver jeg lidt forvirret af :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. januar 2013 af SuneChr

  har løsningen


Svar #4
22. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

med fare for at lyde dum, må jeg vist erkende at jeg absolut ikke forstår det der??!

hold da op.. Jeg har fået en lære bog, men der er ingenting i den der forklarer dette..

hvor kommer - ind i billedet? hvor kommer roden ind og hvorfor? hvorfor skal der ganges med 4 og divederes med 2???


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. januar 2013 af 1000år (Slettet)

er det B-niveau fra gymnasiet? :)

når du løser en andengradsligning, som den du skal: x2+8x-63=0, har den formen ax^2+bx+c=0

i dit tilfælde er a=1    b=8   c=-63

du finder x ved den formel som NONSPE... har skrevet længere oppe

så hvis du prøver at sætte a, b, c og ind i den formel nu, så skulle du gerne få det rigtige svar! :)

 

og grunden til at man ganger med 4 og dividere med 2 og sådan er på grund af formlerne = det GØR man bare ;)


Svar #6
22. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

Det gav mere mening :) tak. Det er b niveau som fjernundervisning, men tror det er det samme som gymnasiet. Burde det ikke være det samme?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2013 af 1000år (Slettet)

måden at løse det på burde i hvert fald være det samme over hele verden ;)


Skriv et svar til: løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.