Matematik

Hjælp til beregning af vinkler

23. januar 2013 af dvblg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for lidt hjælp til min matematik aflevering. Spørgsmålet lyder sådan her:

Vejskiltet viser 9 %’s stigning. Det betyder, at for hver meter, man kører op ad vejen, kommer man 9%, dvs 9 cm, højere op.
a) Hvilken vinkel danner vejen med vandret?
b) Hvad skulle der stå på skiltet, hvis den stigende vej danner en vinkel på 10° med vandret?

På skiltet står der nu 9%

Håber nogle kan hjælpe mig 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af hesch (Slettet)

Stigning = 9% = 0,09

Vinkel = arctan( 0,09 )


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2013 af SuneChr

1)   Retvinklet trekant ABC ,  A vejstigningen , a = 9, c = 100

                          sin A = 9/100

                    2)   Nu skal a findes.    sin 10º = a/100     a er dét, der skal stå på skiltet.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2013 af mette48 (Slettet)

9% stigning betyder at hver gang man kører 1 m vandret hen konner man 9% af 1 m = 0,09 m opad

tan v =0,09

v=tan-1 0,09


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2013 af hesch (Slettet)

Ad:  Det betyder, at for hver meter, man kører op ad vejen, kommer man 9%, dvs 9 cm, højere op:

Det betyder "normalt" at når man kører 1 m målt vandret kommer man 9cm højere op.

Men hvis opgaveforklaringen skal følges, skal du så bruge arcsin( 0,09 ).

Arctan( 0,09 ) =5,143º

Arcsin( 0,09 ) = 5,164º


Svar #5
23. januar 2013 af dvblg (Slettet)

Så vinklen bliver 5,143º?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2013 af hesch (Slettet)

Det kommer jo an på, om du vil følge

bekendtgørelse af retningslinier for angivelse af kørebanestigning på færdselstavler ( 5,143º )

eller om du vil følge opgavens definition af stigning. ( 5,164º )

 

PS:  Jeg tror kun bekendtgørelsen findes i mit hoved.


Svar #7
23. januar 2013 af dvblg (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Som hovedregel bør man ved løsningen af en opgave følge de definitioner, der er givet i opgaven.


Skriv et svar til: Hjælp til beregning af vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.