Matematik

andengradsligning uden c?

23. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

x2 + 8x = 0

 

Nogen der kan hjælpe mig med den her?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2013 af mathon

 

                    x2 + 8x = 0

                    x • (x + 8) = 0                        brug nul-regken


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Eller den besværlige måde med rodformlen.. 
Jeg ville også klart anbefale nul reglen her..


Svar #3
23. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

ok men facit er -8?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Ahh.. 
Facit er x = 0 eller X = -8


Svar #5
23. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

kan man sige man bruger potensen til at sætte b i parentes? og derefter gange ind i den med a?

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Potensen fortæller bare at du har x*x.. så du kan sige at du tager x udenfor parentes..  fortstår dog ikke med gange ind med a?


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. januar 2013 af mathon

 

                                man kan sige, at man sætter en fælles faktor - her x - uden for parentes

       generelt
                                            f(x) = ax2 + bx = 0

                                            f(x) = ax•c + ax•(b/a)

                                            f(x) = ax(x + (b/a))


Svar #8
23. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

lækkert tak

Nu der lige er folk til stede der kan det dér..

-3x2 – 5x – 3 = 4x + 3

Skal jeg starte med at reducere ligningen?

Dvs

til -3x2 - 9x - 6 = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Det er da et godt sted at starte : D


Brugbart svar (1)

Svar #10
23. januar 2013 af mathon

som du dividerer  igennem med (-3)

                                                                               x2 + 3x + 2 = 0

når rødderne kaldes r1 og r2

                                              r1 + r2 = -3                 r1 • r2 = 2     

.............

i en reduceret, ordnet og normet andengradsligning
er
          røddernes sum lig med koefficienten til x med modsat fortegn

          røddernes produkt lig med lignings sidste led

 


Brugbart svar (1)

Svar #11
23. januar 2013 af mathon

rettelse af tastfejl i #7
og mindre redigering
 

 

 

       generelt
                                            ax2 + bx = 0               a ≠ 0

                                            ax•x + ax•(b/a) = 0

                                            ax(x + (b/a)) = 0

                                                                          x = 0   v   x = (-b/a)


Svar #12
23. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

når rødderne kaldes r1 og r2

                                              r1 + r2 = -3                 r1 • r2 = 2

 

det forstår jeg ikke :/

Hvorfor er der flere rødder?


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. januar 2013 af mathon

hvis du genlæser #10
ser du,
at der kun er tale om 2 rødder,
som hvis de er hele,
ofte kan gættes ved brug af den omtalte metode


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Ellers er rodformlen, et godt sted at starte :)


Skriv et svar til: andengradsligning uden c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.