Matematik

Bestem ligningen for tangenten

23. januar 2013 af Mra9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givert ved

f(x) = x3+2*In(x)

 

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Beregn f' 

derefter beregn f'(1)

Tangentligningen er givet ved T: y= ax+ b

hvor a er lig f'(1)

du finder så b ved at indsætte y = f(1) og derefter isolerer du b. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Alternativt kan man benytte, at tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) .

Her er x0 = 1 , så man skal beregne f(1) og f '(1) og indsætte det i tangentligningen.


Skriv et svar til: Bestem ligningen for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.