Matematik

regne med procent

23. januar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet) - Niveau: C-niveau

En vare koster 217 kr. Herefter beregner grossisten sig 38% i fortjeneste, detailhandleren beregner sig 38% og til slut lægges der 25% moms på.

a) Hvad koster varen nu?

jeg kan godt regne momsen: 217*1,25 = 271,25

 

jeg kan se i facit det giver 516,57 kr, men jeg kan ikke finde ud af udregningen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

vel.. 38+38+25 = 101.. det skulle gerne give 100..


Svar #2
23. januar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

ved ikke hvorfor  det ikke gør det. men kan du finde ud af hvordan man kommer til svaret


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2013 af SuneChr

217·1,382·1,25   ligesom renteformlen  (1 + r)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Hvorfor i alverden skulle det give 100% som sum ? Se beregningen i #3.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2013 af 123434 (Slettet)

 

 


Svar #6
23. januar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

tak #3 :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Se besvarelsen i #3.

Grossistens 38% skal beregnes af de 217, så han sælger til detailhandleren for 217kr·1,38 = 299,46kr.

Detailhandlerens 38% skal beregnes af 299,46kr, så hans salgspris (uden moms) er 299,46·1,38 = 413,25kr.

Dertil skal lægges 25% moms af de 413,25kr, så udsalgsprisen (som kunden skal betale) er 413,25·1,25 = 516,57kr.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2013 af 123434 (Slettet)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Fordi de angivne procenter ikke beregnes af det samme beløb.


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. januar 2013 af SuneChr

# 8  Man har blot sprunget en mellemregning over. Princippet er det samme.

Vi har jo        (a + 30% af a) = (a + 0,3a) = a(1 + 0,3) = 1,30a


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Ahh.. så opgaven forkert.. troede man skulle angive de specifikke procenter af det oplyste beløb. ..

men kan se at de andre har givet svaret..


Skriv et svar til: regne med procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.