Fysik

Vandseng fysik

23. januar 2013 af frøkendingo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har lidt bøvl med den her opgave: Varmelegemet styres af en termostat, som tænder og slukker for strømmen til varmelegemet. Herved holdes vandet i vandsengen på den konstante temperatur 31 °C. Fabrikanten af vandsengen angiver, at varmelegemet normalt er tændt en tredjedel af tiden.
b) Hvor stort er vandsengens årlige energiforbrug ud fra fabrikantens oplysninger?

i forrige opgave er effekten, spændingen og energien oplyst.

er der nogen der ved hvordan opgaven skal gribes an?

på forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2013 af hesch (Slettet)

Varmelegemets effekt = P [ W ].  Dermed er middeleffekten = Pmid = P/3.

Der er 60*60*24*365 sekunder i et år = 31,536*106 sekunder.

Årligt energiforbrug = Pmid * 31,536*106 sekunder  [ J ].

Eller du kan regne det ud i kWh.

 


Svar #2
23. januar 2013 af frøkendingo (Slettet)

okaj også skal jeg også dividere de 365 dage med tre da sengen er tændt en tredjedel af tiden ikke? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2013 af hesch (Slettet)

Nej, du har jo divideret med 3 ee gang ved: Pmid = P/3.


Brugbart svar (2)

Svar #4
23. januar 2013 af hesch (Slettet)

Det jeg mener er: 

( P / 3 ) * tid  =  P * ( tid / 3 )


Svar #5
23. januar 2013 af frøkendingo (Slettet)

ookay hedder formlen noget? :)


Brugbart svar (2)

Svar #6
23. januar 2013 af hesch (Slettet)

Læs dette link, specielt svar #5:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1295022    :)

Altså du har en effekt i enheden W = J/s

Du skal finde et energiforbrug  ( enhed:   J ).

Hvordan ?  Gang med tid, enhed:  s.

Du får så den rigtige enhed:  J

 


Skriv et svar til: Vandseng fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.