Matematik

Funktion

24. januar 2013 af bobop (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f (x) = x3 + x2 .

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f (1)) .

 

Er der nogen som kan hjælpe ?? Jeg fatter bare ikke at løse den!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2013 af mathon

                           skriv den almene
                           tangentligning?

                                                    hvad indeholder den?

                                                    hvad skal du forlods beregne for at anvende den?
                                      


Svar #2
24. januar 2013 af bobop (Slettet)

y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo) = f '(xo)·x + (f(xo) - f '(xo)·xo)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2013 af mathon

som specifikt giver

                                         y = f '(1)·x + (f(1) - f '(1))


                                   hvad skal du kende for at kunne anvende den?


Svar #4
24. januar 2013 af bobop (Slettet)

Der melder jeg mange gange pas.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2013 af mathon

 

                      

                                y = f '(1)·x + (f(1) - f '(1))

 

                        uden
                                        f '(1) og f(1) kommer du ikke videre

 

.............

         f '(x) = 3x2 + 2x

        


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2013 af mathon

#5               

                                y = f '(1)·x + (f(1) - f '(1))

                                f '(x) = 3x2 + 2x

                                f '(1) = 3•12 + 2•1 = 3 + 2 = 5

                                f(1) = 13 + 12 = 1 + 1 = 2
   hvorfor
   tangentligningen  i (1,2)
   bliver

                                y = 5·x + (2 - 5)

                                y = 5x - 3


 


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.